Een verrassing!

 

Tot onze grote verrassing zagen we op zondag 4 oktober 2020 in de t.v.-uitzending “Andere Tijden Special – Dierenlief en Dierenleed” mevrouw C.M. van Oosten-Poortman in beeld! Zij was oprichtster van Stichting Rechten voor al wat leeft.
 
In deze uitzending konden wij nog eens zien hoe zij, zo’n 45 jaar geleden, bekend maakte dat er nu scharreleieren te koop waren, met ons merk op de doosjes (het oranje voorrangsteken met daarin gedrukt RECHTEN VOOR AL WAT LEEFT). Zij controleerde zélf de scharrelbedrijven waar deze eieren vandaan kwamen.Pas veel later nam het Rijk deze controle over en kwam er een RIJKSMERK op de doosjes te staan.
 
Het was ons eerste project en een eerste stap in ons streven naar een beter welzijn van onze landbouwhuisdieren. Het waren beelden uit het jaar 1975, kennelijk zuinig bewaard in de archieven van “Andere Tijden”......... Mevrouw Van Oosten overleed in het jaar 2000.
 
Klik hier door naar meer informatie over hoe het toen allemaal is gegaan.


U kunt hieronder de hele uitzending zien. U kunt ook alleen het bewuste gedeelte (van circa 2 minuten) bekijken; hier was het echter helaas niet mogelijk om beeld en geluid synchroon te laten lopen.